Vårt Uppdrag

Verksamhetsidé: Campo Alegría (camp of good cheer) grundades genom ett program för roligt, omtänksamt och lärande för att dela Jesu Kristi kärlek och hopp till Nicaraguas fattiga barn.

Campo alegrías 50 hektar stora campus vid Nicaraguasjön ger upp till 90 personer i taget uppdragsteam, uppsökande projekt, kyrkliga grupper och kristna reträtter en säker, vacker plats att tjäna och uppmuntra folket i Nicaragua. Vi försöker i första hand göra det genom lokala läger och skolor.

Vår favorit typ av lägerprogram är att köra VBS-stil “sommarläger” för barn som bor i det andra fattigaste landet på denna halvklot. Värdlag från Nordamerika transporterar barnen till Campo Alegria, foder, hus, underhålla och utbilda dem för flera roliga dagar. Beroende på kompetens och talanger i varje lag, vissa grupper också utföra konstruktion, medicinsk, tandvård, eller andra specialiserade tjänster i samhället.

Vi samarbetar också med privata skolor för att ge studentstipendier för ett års värde av kvalitet kristen utbildning. Läs mer på vår Gå med i Vision sidan.

Moderorganisation

Campo Alegria drivs av kontaktpunkt, Inc., ett erkänt ideellt företag med flera kristna ministerier, inklusive:

  • ett sommarläger i Maine för barn (i åldrarna 12-17) från hela världen
  • en K-12-skola i Maine för lokala studenter, plus ett litet boardingprogram

Historia

I 1999, under en mission resa till Nicaragua, Chop Point anställda flyttades genom åsynen av barn som bor i Managua City dumpa. Med hjälp av flera dagar och 40 års ungdomsministeriets erfarenhet etablerades Campo Alegre snart vid Nicaraguas strand. Efter mer än ett decennium av tjänande, målet att erbjuda en mer hoppfull miljö för att visa barn Guds kärlek förblir stark och givande.

Sedan starten har Campo blivit hem för många uppdragsteam från hela USA och många kyrkor och organisationer inifrån landet Nicaragua.

Kan du tänka dig att gå med i visionen?