Gå Med i Visionen

Det är välkänt att sommarläger erbjuder stora fördelar för barn. Men varför ska barn i utvecklade länder vara de enda som borde gynna? Campo Alegría grundades för att erbjuda barn från Nicaragua samma fördelar, utan kostnad för husbilen.

För att göra detta förlitar vi oss på stöd från givare som du. I synnerhet söker vi donationer till sponsor campare och värdläger på Campo Alegría.

Men vårt arbete slutar inte när de lämnar Nicaraguas stränder.

Inte Bara Läger

De offentliga skolorna i Nicaragua är allvarligt underfinansierade. (Faktiskt, de har rutinmässigt rankats värst i Centralamerika.) En byggnad används för att skolan olika åldersgrupper-en del går till skolan på morgonen och den andra hälften går till skolan på eftermiddagen — eftersom det inte finns tillräckligt med pengar för att bygga fler skolor eller anställa fler lärare. Inga måltider tillhandahålls. Ofta finns det uppemot 50 elever i ett enda klassrum, med en enda lärare. Det finns inga böcker. Få klassrum har tavlor, än mindre datorer.

År 2004 började vi sponsra en student att delta i en privatskola i Nicaragua. År 2005 gavs tillräckligt med pengar för att göra det möjligt för den studenten att resa till USA, för att delta i den privata skolan som drivs av Chop Point i Maine. Efter examen från Chop Point School i 2010 — och blev helt tvåspråkig — återvände studenten till Nicaragua och inskrivna i läkarskolan (på stipendium), med planer på att tjäna Gud och hennes land som läkare.

Sedan den första student sponsring, fem andra studenter har sponsrats genom Campo Alegria. Två deltar nu Chop Point School i USA och tre mer sponsras på en privat skola i Managua. Som med camper sponsring, vi förlitar oss på stöd från givare för att utbilda dessa barn.

Student Sponsring Ändra Liv

De privata skolorna i Nicaragua är inte perfekta, men de erbjuder studenter mindre studentlärarförhållanden, böcker, skrivbord, lärare med högskoleutbildning, engelska klasser och tillgång till datorer. En student kan delta i en privat skola för ett helt år för bara $ 100 / månad (inklusive kostnaden för böcker, uniformer och alla andra undervisning och avgifter). Tänk på det. Vad många nordamerikaner spenderar på att äta ut bara två gånger i månaden kan göra en livsförändrande skillnad i ett barns liv. Med en utbildning kan dessa barn bli produktiva, framgångsrika samhällsmedlemmar, bryta cykeln av fattigdom och analfabetism.

Vill du inte gå med i visionen? Donera nu. Eller kolla in vår önskelista.