Vår Modell

För att citera Campo alegrías grundare, ” barnens språk är roligt.”För detta ändamål skapades Campo Alegría för att tillåta barn i världens fattigaste spansktalande land samma “sommarläger” erfarenheter av barn i andra nordamerikanska nationer.

Den grundläggande modellen innebär att köra < / strong> tre dagars övernattnings sommarläger för Nicaraguanska barn.

Vem betalar för lägren?
Det kostar ungefär att köra en 3-dagars lägersession för 40 campare. Sedan starten har olika nordamerikanska organisationer, individer och kyrkor landat lägren på Campo Alegria.

Vem driver programmet?
När det är möjligt reser ett lag från sponsringsorganisationen eller kyrkan till Nicaragua för att driva lägret. Alternativt, college-age Nicaraguanska kristna anställs för att driva lägret, under ledning av Campo Alegría heltidsanställda.
Vilka är camparna?
Missionärer i Nicaragua som redan har relationer med grupper av barn utnyttjas för att identifiera och skicka varje sessions campare. När det är möjligt deltar medlemmar i den sändande organisationen i lägret med barnen. Att arbeta med heltidsmissionärer bidrar till att camparna får kontinuitet efter lägrets slut.

Vad mer används Campo för?
När Camps Alegria inte används för sommarläger finns det möjlighet att skriva ut för retreater, gruppmöte eller andra sådana sammankomster.

Kontrollera dessa länkar för mer information:
– Värd för ett läger
– Hyra Lägret